Történetet mesélünk. Elsőként nézzük a DigitalSign történetét!

 Kategória: story

Analógtól a digitálisig

Az előző munkahelyeinken megérintettek minket a különböző reklámeszközök alkalmazásában, és fejlesztésében rejlő lehetőségek. Érdeklődtünk az új és kreatív megoldások iránt, ami végül egy saját vállalkozásban teljesedett ki 1991-ben egy kis segítséggel.

Egyik alapítónk, Virágh Szabolcs a budapesti metró utas-tájékoztató rendszerének kidolgozásával, térképének tervezésével és gyártatásával foglalkozott. Mérnökként Itt ismerkedett meg a reklámeszközök műszaki oldalával. A metrón belül lehetősége adódott hirdetési helyek értékesítésére, majd arra, hogy az utas-tájékoztató térképeket saját vállalkozás keretein belül kezelje.

Innentől kezdve folyamatosan figyelte a különböző kreatív és innovatív megoldásokat, és egyre több reklámeszköz került az asztalára. Egy olaszországi utazás során aztán megakadt a figyelme egy reklámtáblán, ami mintha megmozdult volna. Kézifék és megállás. A látottak lenyűgözték Szabolcsot és onnantól kezdve el is indult a BudaSign története.

Egy kiállításon felkerestük a táblát gyártó cégeket és pár hónapos egyeztetést követően a Boráros téren be is üzemeltük az első prizmatáblánkat. Azóta meg sem állnak a Budasign prizmái!

A nemzetközi trendek szerint a megszokott hagyományos közterületi reklámozás átalakulóban van. Egyre dinamikusabb, animált és gyorsan frissíthető hirdetési tartalomra van szükség.

A digitális technológia fejlődése lehetővé tette, hogy műszakilag kiemelkedő, digitális reklámrendszereket alakítsunk ki, és ezzel is segítsük ügyfeleink kommunikációs igényeit.

A digitális rendszerek technikai know-how-ja jelentősen hangsúlyosabb, mint az analóg rendszereké. Ezért a digitális termékek külön üzletágát alakítottuk ki, melyben a fejlesztési, gyártási és értékesítési folyamatokat koordináljuk. Ezt az üzletágat a BudaSign Kft. keretein belül DigitalSign név alatt külön márkaként vezetjük be, ezzel elkülönítve a digitális termékszegmenst a klasszikus, analóg portfóliótól.

A DigitalSign LED és LCD termékekkel olyan megoldásokat kínálunk, amelyek megfelelnek a legmagasabb technológiai és kommunikációs követelményeknek.

 

Egyetért? Más a véleménye? Szóljon hozzá a témához!